Gouden driehoek werking: waarom deze bekende combinatie edelstenen zo fijn is

Ze zijn een lust voor het oog, de combinatie van amethist, bergkristal en rozenkwarts die samen de gouden driehoek vormen. Daarnaast zijn ze ook waardevol vanwege de vermeende werking. Ik geef ze dan ook graag een mooi plekje in ons huis en word er helemaal blij van als ik deze juweeltjes van moeder aarde mag inpakken voor anderen.

Welke betekenis gaat er schuil achter deze stenen? In dit blog lees je alles over de gouden driehoek werking, waar je op moet letten als je gouden driehoek edelstenen wilt aanschaffen en voor welke gelegenheden deze drie-eenheid extra passend is om cadeau te geven. 

Gouden driehoek edelstenen (amethist, bergkristal, rozenkwarts) met buidelzakje, mandala kaart en brandend kaarsje in aluminium kaarsenhouder.

Amethist, bergkristal en rozenkwarts

Amethist is een paarse edelsteen die staat voor zelfinzicht. Een krachtige steen voor persoonlijke groei en de zoektocht naar jezelf. De steen staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en het stimuleren van innerlijke rust.   

Bergkristal wordt vaak geassocieerd met energie(regulatie) en versterking. Deze heldere kwartssteen is vaak doorzichtig met een glasachtige glans. De steen wordt gebruikt om energie te versterken, te zuiveren en in balans te brengen.  

Rozenkwarts is de steen van de liefde. Deze zachtroze edelsteen wordt geassocieerd met het hartchakra. Een krachtige steen om onvoorwaardelijke liefde, mededogen en vrede te bevorderen, zowel binnen onszelf als in relaties. Hierdoor kan spanning en stress verminderen en emotioneel welzijn verbeteren. 

Gouden driehoek werking

Naast de afzonderlijke werking, zouden de gouden driehoek edelstenen elkaar in een driehoek versterken waardoor een fijne energie ontstaat. De gouden driehoek kan op elke plek in huis neergelegd worden waar balans nodig is of waar het goed voelt. Je zou ook kunnen denken aan een kantoor of meditatieruimte. De spirituele en energetische eigenschappen van de gouden driehoek zouden zorgen voor harmonie, balans en een positieve energie. 

Volgens bepaalde overtuigingen zendt elke edelsteen een specifieke trilling uit die resoneert met ons fysieke, emotionele en spirituele wezen. Door de kalmerende en beschermende trillingen van de amethist, de versterkende en zuiverende trillingen van bergkristal en de liefdevolle harmoniserende trillingen van de rozenkwarts samen te brengen kan een synergie van trillingen ontstaan die elkaar versterken en een positieve invloed hebben op ons welzijn en onze omgeving. Je kunt de gouden driehoek werking dus zien als een energetische uitwisseling tussen de edelstenen onderling en ons persoonlijke energieveld.    

De ondersteunende en helende effecten die ervaren worden zijn erg persoonlijk en ook afhankelijk van de omgeving, maar desalniettemin kunnen de edelstenen een mooie esthetische en symbolische toevoeging zijn aan je leefruimte en de sfeer bevorderen. 

Waar komt jouw gouden driehoek vandaan?

Edelstenen zijn makkelijk verkrijgbaar, maar zoals met veel (natuur)producten is het verhaal dat er achter zit lang niet altijd positief. Door een gebrekkige wetgeving in veel landen zijn de arbeidsomstandigheden regelmatig belabberd. Denk aan zwaar risicovol werk in de mijnen, ja ook door kinderen, en het gebruik van chemicaliën. Ook worden er regelmatig bomen gekapt in de gebieden rondom de mijnen.

We focussen ons echter vaak op de vermeende spirituele werking en niet op de reis die het heeft afgelegd van de mijn naar jouw huis. En dat is vaak een complexe reis. Wist je bijvoorbeeld dat edelstenen lang niet altijd worden verwerkt in het land van herkomst? In Zambia worden ruwe edelstenen bijvoorbeeld veelal geëxporteerd naar landen als India waar ze hun vorm en kleur krijgen.

Met dit in je achterhoofd ga je toch anders kijken naar dit wonder van de natuur. Goed dus om stil te staan waar je stenen vandaan komen als je ze gaat aanschaffen. Helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit, maar als de verkoper geen transparantie kan bieden in de gehele keten dan kun je daar je vraagtekens bij hebben. Ik zie regelmatig inkoopadressen voorbijkomen die niet goed voelen en als ik in persoonlijk contact geen duidelijkheid krijg over de afkomst van de stenen dan zoek ik verder. Ik streef er naar om edelstenen alleen in te kopen bij bedrijven die een transparante keten laten zien en de problematiek binnen deze industrie erkennen.

Zo heb ik de gouden driehoek en de rozenkwarts uit o.a. de populaire inner peace giftbox tot nu toe uitsluitend ingekocht bij een kleinschalig bedrijf waar transparante handel met respect voor mens en natuur centraal staan. En je dus ook écht inner peace kunt ervaren. De eigenaresse van dit bedrijf staat rechtstreeks in contact met de verkopers en heeft hier een bijzondere relatie mee opgebouwd.  Door minder in te kopen en meer te betalen dan het vaak schrale bedrag van grote bedrijven probeert ze een evenwichtige productie te stimuleren en moeder aarde niet uit te putten. Daarnaast worden er tijdens het polijsten van de stenen geen chemicaliën gebruikt zodat de puurheid gewaarborgd blijft.

 

De gouden driehoek als cadeau 

Op welke momenten is het geven van gouden driehoek edelstenen extra passend?

– Zorg en ondersteuning. De edelstenen zijn een lief en betekenisvol cadeau voor de persoon die jij een boost van positieve energie, balans en liefde gunt. Bijvoorbeeld als iemand een moeilijke tijd doormaakt en behoefte heeft aan emotionele heling.

– Spirituele groei. De gouden driehoek is een heel passend cadeau voor iemand die geïnteresseerd is in spiritualiteit, meditatie of energetisch werk.

– Felicitaties. Bij het feliciteren van iemand met een nieuwe woning, is een gouden driehoek een leuk symbolisch cadeau om de ruimte te zuiveren en een gevoel van positiviteit en harmonie te bevorderen. Maar ook bij een verjaardag of een andere feestelijke gebeurtenis is het een uniek cadeau om te laten zien dat je geeft om iemands welbevinden.

In onze winkel vind je gouden driehoek setjes verpakt als cadeautje in een biologisch katoenen zakje met een informatiekaartje. Daarnaast kom je de steen van de liefde tegen in verschillende duurzame giftboxen.  

geïnspireerd & leuke aanvullingen? Leuk als je hieronder een berichtje achterlaat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand0
U heeft nog geen producten in de winkelmand geplaatst
Verder winkelen