Zoveel meer dan gewoon een kralen armband

Bij de meeste producten voel ik het gelijk: die horen bij Happy to Share! Zo ook deze prachtige armbanden van papierkralen. Papierkralen? Ja! Je kunt het je haast niet voorstellen, maar deze kralen armbanden zijn echt gemaakt van papier. En daarnaast vertellen ze het bijzondere verhaal van de krachtige grootmoeders (“grannies”) uit Oeganda die deze kralen armbanden maken. In dit blog vertel ik je er alles over. 

Papier kralen armband in groen.

Papierkunst

Door strookjes gerecycled papier strak op te rollen ontstaan de meest mooie authentieke kralen. Een nauwkeurig werkje dat met liefde wordt uitgevoerd door Oegandese grootmoeders die permanent zorgen voor hun kleinkinderen. En omdat het gerecycled papier betreft, is het altijd een verrassing welke kleurtjes er voorhanden zijn. Dat maakt het niet altijd makkelijk om bestaande voorraden op pijl te houden, maar hoe bijzonder is het om je te beseffen dat er van jouw armband maar één is! Want al zou de kleur overeenkomen dan nog zullen de authentieke oneffenheden er voor zorgen dat je een uniek sieraad draagt.

Papier kralen armbanden in verschillende kleuren.
Papier kralen armband in groen.

Oma zijn in Oeganda

De gezellige en vrijblijvende rol die grootmoeders vaak in Nederland hebben is niet te vergelijken met het leven van grootmoeders in Oeganda. Veel grootmoeders hebben daar met beperkte middelen de volledige zorg voor hun kleinkinderen. Stichting PEFO (Phoebe Education Fund for AIDS Orphans and vulnerable children) zet zich in voor een verbetering van hun levensomstandigheden en het bieden van een toekomstperspectief. De stichting is gevestigd in Jinja, gelegen in het zuidoosten van Oeganda en is in 2003 opgericht door Justine Ojambo en zijn broers. Ook in Nederland is er een enthousiaste groep vrijwilligers actief die met PEFO Nederland, PEFO Uganda ondersteunen.

Nieuwe collectie 

Na ruim twee maanden bijna wekelijks contact te hebben gehad met Susan van PEFO Uganda, was het deze maand dan zover! Een grote zak werd bezorgd vol met nieuwe armbanden! Zo bijzonder om dan eindelijk het resultaat in het echt te zien en stil te staan bij de hele reis die het heeft afgelegd. Wat voel ik me trots.. Trots op de krachtige vrouwen die onder hele lastige omstandigheden het beste uit het leven halen. Trots op de organisatie die hen empowered. En trots op mezelf dat ik een klein beetje mag bijdragen aan het geluk van de grannies en daarnaast deze prachtige ambacht aan jullie kan laten zien. Je koopt hiermee zoveel meer dan “gewoon” een kralen armband en dat voel je. Met een bijpassend kaartje en onze liefdevolle inpakservice geef je zo een uniek en betekenisvol cadeau aan je dierbaren of jezelf. 

Papier kralen armbanden in verschillende kleuren.
Papier kralen armband in groen.

Verschillende kleurtjes en maten

De armbanden zijn verkrijgbaar in verschillende frisse kleurtjes met grote of kleine kralen. De armbanden met de kleine kralen worden verkocht in setjes van drie armbanden in een mooie kleurencombinatie. De armbanden met de grote kralen kom je ook tegen in onze Happy box – Paper lovers. Een vrolijk doosje vol prachtige producten van papier! 

Armbanden van handgemaakte papier kralen in mint en turquoise.

 

Large beads

 

Paastak versiering met zes paashangers van capiz

 

Small beads

 

Houten kaartenhouder met kaarsje en kaart met hartje, vlaggetjes slinger, armband van papierkralen, notitieboekje en potlood van boomschors op blank houten tafel.

 

Paper lovers

 

Armbanden van handgemaakte papier kralen in mint en turquoise.

 

Alle armbanden

 

Kralen armband met aandacht ingepakt 

Elke kralen armband pakken we met natuurlijke materialen en een kaartje naar keuze voor je in en is eventueel te combineren met andere betekenisvolle producten. 

Paastak versiering van paasei hangers van capiz

-the more we share, the more we have-

geïnspireerd & leuke aanvullingen? Leuk als je hieronder een berichtje achterlaat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand0
U heeft nog geen producten in de winkelmand geplaatst
Verder winkelen